BiH
0

Dodik u Bratuncu na obilježavanju stradanja Srba

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske danas će u Bratuncu i Srebrenici biti obilježena 15. godišnjica stradanja Srba u tom kraju.

Obilježavanje, kojem će prisustvovati i premijer RS-a Milorad Dodik, počet će parastosom na vojničkom groblju u Bratuncu, koji će služiti vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije.

Nakon toga članovi porodica i delegacije boračkih i drugih organizacija posjetit će srpska stratišta u Biljači, Sasama i Zalazju, gdje će položiti cvijeće, prislužiti svijeće i odati poštu srpskim žrtvama.

Vladika Vasilije u Crkvi presvete Bogorodice u Srebrenici služit će svetu arhijerejsku liturgiju i parastos svim žrtvama birčanskog kraja u proteklom ratu, dok će se u porti srebreničke crkve održati duhovna akademija, a zatim kulturno-umjetnički program u Bratuncu.

Obilježavanju stradanja Srba u Podrinju prisustvovat će ministar za boračka pitanja Boško Tomić, te drugi predstavnici, najavljeno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.