O političkim pitanjima
1

Dodik u Banjoj Luci ugostio Kalabuhova, poručeno da će jačati veze srpskog i ruskog naroda

S. G.
Foto: Predsjednikrs.net
Foto: Predsjednikrs.net
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu.
Lider SNSD-a je informisao je Kalabuhova o formiranju vlasti na nivou BiH, izrazivši očekivanje da će saglasnost zajedničkog nivoa o rješavanju i deblokadi važnih strateških projekata.

Kalabuhov i Dodik su, između ostalog govorili i o izgradnji gasovoda, za kojeg se nadaju da će biti riješen u skorijoj budućnosti.

Kada je u pitanju uvođenje sankcija Rusiji, predsjednik ovog bh. entiteta rekao je da RS čvrsto stoji pri svojim stavovima i da se u tom svjetlu mora poštovati "njena ustavna pozicija".

"Ovom prilikom, sagovornici su se složili da je prioritet sačuvati stabilnost i mir, kao i očuvanje Dejtonskog sporazuma kao osnovnog ugovora za funkcionisanje BiH", saopšteno je iz Dodikovog Kabineta.

Tokom sastanka istaknuto je "opredjeljenje za razvoj kulturnih veza srpskog i ruskog naroda i značaj daljeg unapređenja odnosa Republike Srpske i Rusije, s ciljem sveukupnog i obostranog političkog, ekonomskog i privrednog rasta i prosperiteta".