{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik traži stečaj i likvidaciju BHT 1 i procesuiranje odgovornih za štete

F
24.4.2008. u 13:24
0
0
Dodik traži stečaj i likvidaciju BHT 1 i procesuiranje odgovornih za štete
0
Dodik traži stečaj i likvidaciju BHT 1 i procesuiranje odgovornih za štete
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Vlada RS-a smatra "da je vrijeme da se provede stečaj i likvidacija BHT 1" i da se procesuiraju odgovorni za loš položaj te medijske kuće i smanji pretplata na tri konvertibilne marke.
On je u izjavi novinarima pozvao na primjenu zakona i utvrđivanje odgovornosti, te procesuiranje onih "koji su napravili milionske štete i kriminal u BHT 1".

Dodik je kazao da ta medijska kuća nije opravdala svoje postojanje, a ogromni novac koji je tamo potrošen nije dao opravdanje.

"Očigledno je da je BHT 1 institucija, koja uporno nastoji da devastira sve institucionalne kapacitete u RS-u, radila na kriminalan način, da su tamo daleko veće plaće nego bilo kojeg funkcionera u RS-u, a u tome, naravno, niko ne govori ili skrivaju putem raznih dodatnih isplata", naveo je Dodik.

Entitetski premijer je kazao da se zalaže i za to da Hrvati u BiH dobiju svoju televiziju.

"Mislim da je vrijeme da se to uradi, ukoliko se želi sačuvati bilo kakvo povjerenje u Javni televizijski servis", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i da je Radio-televizija RS-a "primjer koji pokazuje na koji način može funkcionirati javni servis i to je nešto što treba podržati".

Dodik je naveo i da, u raspravi o javnom RTV servisu treba predložiti da se pretplata smanji na tri marke, jer je sadašnji iznos veliko opterećenje za građane, a i mnoge privatne medijske kuće funkcioniraju na bazi komercijalnih uvjeta tako da se nepravnopravnost i monopol moraju i tu da smanje".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: