BiH
0

Dodik traži nove izbore u Bijeljini zbog sumnje u kupovinu glasača

SRNA
Foto: SRNA
(Foto: SRNA)
Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas u Bijeljini da se iz političkog života mora izbiti svaka vrsta spekulacije, da se mora poštovati suverena volja svakog glasača koja u Bijeljini, prema brojnim dokazima, nije ispoštovana i što je dovoljan razlog da se izbori ponove.

"Mi to želimo, hoćemo da se jasno vidi volja svakog birača, da se ona i poštuje", rekao je Dodik i naglasio da je u Bijeljini bilo na snazi kršenje zakona jer je "neko pokupio od Roma određen broj ličnih karti i glasao".

Dodik je nakon sastanka sa članicama Koalicije "Bijeljina pobjeđuje" ocijenio da to nije bila volja građana, nego kupovina glasača.

"Ako ne ponove izbore, onda treba bar da neki budu kažnjeni, a mi ćemo sa stanovišta naših institucija učiniti sve da one koji su kršili izborna pravila zakonski i odgovaraju", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, izborna krađa koje se u Bijeljini dogodila bila je sistematska i obimna, i ona mora da se dokaže.

"Koalicije 'Bijeljina pobjeđuje' je pobjednička i prema izbornim rezultatima to je nesumnjivo. Zato je podržavam. Očigledno je da je ovdje bilo mnogo spekulacija, pogotovo na poziciji gradonačelnika, ali i nekim partijskim pozicijama", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da se i, pored toga, veoma jasno vidi da postoji skupštinska većina u Gradu Bijeljina koja će ostati konsolidovana i stabilna.

On je rekao da su izbori nešto što je trebalo da obiluje poštenim odnosom prema narodu, njegovoj volji i onima koji vjeruju u sistem, zbog čega treba da se dođe do istine.

Dodik je ocijenio da je od SDS-a i političkih partija oko te stranke bilo spekulacija na ovim izborima koje su dovele do toga da izborna volja u Bijeljini nije poštovana, a dokazi o tome su brojni.