SDP Gradačac
0

Dodik, Tihić i Čović nepoželjni u Gradačcu

FENA
Općinska organizacija SDP-a Gradačac oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojim izražava oštar prosvjed i neslaganje s najavom da će sljedeći sastanak o ustavnim reformama trojica bh. lidera Milorad Dodik, Sulejman Tihić i Dragan Čović održati u Gradačcu.

U svom priopćenju SDP posebno negoduje što se kao mjesto održavanja najavljenog sastanka spominje Kula Zmaja od Bosne.

"Dotična gospoda moraju znati da Kula Husein – kapetana Gradaščevića predstavlja simbol bosanskohercegovačke državnosti te da su građani Gradačca i u protekloj agresiji pokazali i dokazali što je istinski patriotizam i domoljublje, žrtvujući sve, pa i svoje živote za cjelovitost svoje jedine domovine", stoji u priopćenju OO SDP-a Gradačac.

"Nama ne trebaju razgovori i pregovori u kojima se crtaju nove karte i vrše nove etničke podjele, a također nikada i ni po koju cijenu nećemo prihvatiti ultimatume Milorada Dodika u kojima je Republika Srpska trajna i neupitna kategorija do prava na samoopredjeljenje.

Gospodine Tihiću, nama je dosta i ovih dvoentitetskih podjela i da smo se mi, obični građani pitali ne bi ni po koju cijenu prihvatili Dayton i njegovu ustavnopravnu strukturu koja omogućava političkim diktatorima, poput Dodika da našu domovinu drže taocem u cilju ostvarivanja svojih bolesnih ambicija", stoji u priopćenju.

Iz SDP poručuju kako je navedena trojka nepoželjna u Gradačcu, a da ih, ukoliko se ipak odluče doći, očekuju prosvjedi građana uz konstataciju da "na Kuli nema kave za neprijatelje Bosne i Hercegovine".