Izmjene izbornog zakona
147

Dodik: Šta ćemo raditi i šta mislimo o nametanjima mogu svi gledati sutra u direktnom prijenosu

L. S.
Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (Foto: I. L./Klix.ba)
Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (Foto: I. L./Klix.ba)
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik oglasio se povodom odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona.

Izjavio je da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice trebali ozbiljno da shvate zvaničnike Republike Srpske kada su govorili da neće prihvatiti bilo kakvo nametanje.

"Samo djelimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta, ali to su oni izabrali i sada mogu to da rješavaju sa ovim lažnim Christianom Schmidtom", istaknuo je Dodik upitan da prokomentariše odluku o nametanju izmjena Izbornog zakona.

Predsjednik RS-a je rekao da ga ne čudi što su Nijemci bili u tome, ali da ga čudi odakle Britanci to podržavaju.

"Sve je to licemjerno, ali u svakom slučaju ono što ćemo mi raditi i kako i šta mislimo o nametanjima mogu svi zajedno da gledaju sutra u direktnom prenosu", poručio je Dodik.

Podsjetimo, Narodna skupština RS-a za sutra je zakazala 11. posebnu sjednicu na temu: "Razmatranje aktuelne bezbjednosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku – prijedlog predsjednika Republike, predsjednika Narodne skupštine, predsjednika Vlade i srpskog člana Predsjedništva BiH."