Skup na Palama
47

Dodik: Srpska lista će učestvovati u vlasti u FBiH

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras na Palama da će Srpska lista učiniti sve da na opštim izborima dobije u Federaciji BiH učesnike u vlasti.

"Naučili smo da bez Srba koji su u federalnim strukturama vlasti ne može da se riješi nijedno naše pitanje", rekao je Dodik novinarima prije početka tribine SNSD-a u ovoj opštini, te dodao da će Republika Srpska dio svojih kapaciteta podrediti tome.

On je istakao da nakon toga treba da bude završena priča o konstitutivnosti Srba u Federaciji, zbog čega je pozvao sve Srbe koji imaju pravo da glasaju u FBiH to i učine.

Dodik je najavio da će u Konjicu biti sagrađena spomen-crkva posvećena dječacima Petru i Pavlu Golubović, starim sedam i devet godina, koje su u ratu, kao i njihove roditelje, ubili pojedinci iz Armije RBiH.

Podsjećajući da je SNSD prije dvije godine pobijedio na lokalnim izborima na Palama, Dodik je rekao da je sad prilika da se polože računi o dvogodišnjem radu načelnika Boška Jugovića i da se dogovori kako ići dalje.

"SNSD sa ovim što ovdje pokazuje sigurno dobija izbore sa svojim koalicionim partnerima i u tom pogledu ponosan sam što kao predsjednik Republike Srpske vidim razvijene i bezbjedne Pale, koje će sve više biti dobro mjesto za život", zaključio je Dodik.