BiH
0

Dodik spreman na kompromis oko tri prijedloga reforme policije

FENA
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je spremnost za dogovor o reformi policije kojim bi se prihvatio kompromis između tri ponuđena prijedloga o reformi policije u BiH.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio i da će se u ponedjeljak odazvati na razgovore koje je sa liderima šest političkih stranaka zakazao visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak.

"Učestvovat ću u tim razgovorima kako bi se još jednom vidjelo kako se može izaći iz ove situacije", rekao je lider SNSD-a i ponovio stav po kojem smatra da su politički razgovori o reformi policije završeni potpisivanjem Mostarske deklaracije.

On je još dodao da je očigledno da će biti neophodno da se još jednom razgovara o reformi policije i spreman je na dogovor između tri ponuđena zakonska rješenja kako bi se na bazi dogovora većine prihvatilo kompromisno rješenje.

"Parlament BiH je, koliko znam, odlučio da će glasati u neredni četvrtak i do tada bi trebalo da se dogovorimo koju od tri opcije možemo da prihvatimo'', naveo je Dodik.