|

Dodik: Slijede ostavke Živkovića i Ivanića ukoliko se ne prihvate zahtjevi RS-a

Dodik: Slijede ostavke Živkovića i Ivanića ukoliko se ne prihvate zahtjevi RS-a
0
F
FENA
9.11.2007. u 15:00
0
komentara
0

dijeljenja
Dodik: Slijede ostavke Živkovića i Ivanića ukoliko se ne prihvate zahtjevi RS-a
Predsjednik Vlade RS i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je OHR-u dostavljen pismeni prijedlog dopune Odluke o donošenju zakona o izmjenama Zakona o Vijeću ministara BiH, jer je Vlada svjesna da Miroslav Lajčak neće povući svoju odluku te predlaže da se ona dopuni samo s jednom rečenicom - da većine u institucijama BiH ne mogu da budu iz reda jednog naroda i jednog entiteta.
Dodao je i da je od pravnih eksperata RS-a predloženo da Lajčak izmijeni i rečenicu da zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara može, "pored živog predsjedavajućeg, sazvati sjednicu, jer to nema nigdje u svijetu".

Dodik je pozvao OHR da prihvati prijedloge iz RS-a, jer su u skladu s Ustavom BiH i Daytonskim sporazumom te ojačavaju povjerenje u našoj zemlji.

Ukoliko se ne prihvate prijedlozi RS-a, Dodik je kazao da će predstavnici SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH djelovati kao opozicija, a predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković i dopredsjedavajući Doma naroda BiH Mladen Ivanić povući se sa svojih funkcija.

"To znači da neće biti kapaciteta za funkcioniranje tih tijela", kazao je Dodik i dodao da je ovo upozorenje, a ne prijetnja.

Kritizirao je i to što su predstavnici Stranke za BiH i ostale partije iz Federacije BiH predložile na usvajanje u državni parlament isti tekst poslovnika koji je zatražio visoki predstavnik kao svoj prijedlog.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.