"Istina pravda pomirenje"
0

Dodik se ruga zdravom razumu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Fondacija "Istina pravda pomirenje" iz Tuzle uputila je visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku otvoreno pismo u kome ističe da mu zamjera što mirno posmatra "bezobrazno ponašanje" premijera Republike Srpske Milorada Dodika i u kome traži od Inzka da zaustavi "divljačko ponašanje laktaškog kabadahije".

U pismu, koje je upućeno u povodu Dodikovog negiranja zločina na Kapiji u Tuzli, Fondacija naglašava da je Milorad Dodik zločinac koji se podsmjehuje žrtvama te da to čini na bezobrazan način, javno, bez grižnje savjesti.

Čovjek koji je pripadao zločinačkom projektu koji se svodio na "ubij, siluj, pretuci, izbaci s posla, zatvori, sruši im bogomolje, zaplaši i protjeraj" da bi se stvorio etnički čist prostor namijenjen samo Srbima danas ne bira sredstva da odbrani taj projekt, smatraju u Fondaciji.

U pismu se navodi i to da između Dodika i Karadžića nema razlike, jer "nijedan ni drugi nisu birali sredstva za ostvarenje svojih ciljeva: jedan je ne ovim prostorima najavljivao i sijao smrt, a drugi se toj smrti ruga".