{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: SDS i radikali bježe od svoje odgovornosti

F
5.6.2007. u 16:05
0
0
Dodik: SDS i radikali bježe od svoje odgovornosti
0
Dodik: SDS i radikali bježe od svoje odgovornosti
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik optužio je poslanike SDS-a i Srpske radikalne stranke (RS) da su napustili zatvorenu sjednicu Skupštine, prilikom rasprave o reviziji privatizacije u RS-u kako bi tako prikrili i svoju odgovornost zbog sumnjivih privatizacija koje su se dešavale dok su oni bili na vlasti.
Dodik je u izjavi novinarima optužio SDS i radikale da pokušavaju da opstruiraju proces revizije privatizacije, navodeći da se ništa nije desilo nakon što su poslanici tih stranaka napustili zasjedanje na početku rasprave o Izvještaju Komisije za reviziju privatizacije iza zatvorenih vrata.

"Oni žele putem medija i na drugi način da devastiraju platformu za buduće istrage i dešavanja o reviziji privatizacije", naveo je entitetski premijer navodeći da će tužilaštvo reći konačnu riječ o sumnjivim privatizacijama, a ne parlament RS-a, niti neka stranka.

Optužio je i poslanike SDS-a da žele da znaju ko se nalazi na spiskovima o sumnjivim privatizacijama kako bi ti ljudi izbjegli pravdu, te da vladajuća stranka "sada prikuplja ono što SDS krije ili su imali ranije, a ništa nisu pokrenuli na reviziji privatizacije i bili su u političkoj podršci jednoj kriminalnoj privatizaciji koja se dešavala dok su SDS i radikali bili na vlasti".

On je kazao i da "razumije njihovu frustraciju i pokušava da se ne bavi njima, ali će se morati da pozabavi nekim stvarima, reda radi, da se zna na koji način se šta radi, jer dok mi uime RS-a vodimo tešku političku borbu na teškim pitanjima u okviru BiH, oni dovode u pitanje institucije RS-a, jer se boje vlastite sudbine i njihovih poslova iz prošlosti".

Podsjetio je i šta je sve Vlada poduzela kako bi se pokrenulo pitanje revizije privatizacije u RS-u, te formiralo specijalno tužilaštvo i sud.

Naveo je da to što je sjednica zatvorena za javnost prilikom rasprave o reviziji privatizacije ne ruši dignitet parlamenta, već utječe na njegovo jačanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: