Prije godinu dana
42

Dodik: Savez za promjene je od Srbije tražio moje hapšenje

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je od Srbije i drugih zemalja traženo njegovo privođenje i da su iza tog zahtjeva stajale stranke Saveza za promjene /SzP/, koji, kako je naveo, izmišljotinama i lažima nastoji da degradira pojedince i institucije RS.

"Od Srbije, odnosno njenih bezbjednosnih institucija to su tražili prije godinu dana. Da apsurd bude veći, nije Srbija jedina zemlja od koje su oni /Savez za promjene/ to tražili", rekao je Dodik za "Glas Srpske".

Povodom istrage koju je protiv njega nekoliko godina vodilo Tužilaštvo BiH o kreditu koji mu je Pavlović banka odobrila za kupovinu vile u Beogradu, ali nikada nisu saopšteni njeni rezultati, niti je podignuta bilo kakva optužnica, Dodik je naveo da je riječ o gnusnim lažima i bezakonju, što potvrđuje činjenica da su sprovodili istragu u vezi sa kupovinom vile i Pavlović bankom.

"Sve je vještačio vještak iz Tuzle, a kako nisu bili zadovoljni tim vještačenjem, naložili su da to radi vještak iz Sarajeva. Takva vrsta gnusnih laži je kratkog daha, ali valja sve to izdržati. Njihove namjere su providne i dokazuju da su spremni svim da se služe zarad ostvarivanja svojih ciljeva", naglasio je Dodik.

On je rekao da očekuje niske udarce i salvu laži, i da će to biti naročito izraženo kada se zahukta predizborna kampanja, te istakao da je narod "pročitao" stranke koje su okupljene u Savezu za promjene čiji kredibilitet pada iz dana u dan.

"Ja im tu ne mogu pomoći. Neka se dave u vlastitom blatu jer su sami izabrali taj put. Umjesto da zajedno radimo na jačanju RS, očito je da oni na drugim adresama traže sagovornike i na sve načine nastoje zaobići institucije RS i njene zvaničnike i da im naštete", rekao je Dodik.

Smatra sramotnim to što Savezu za promjene smeta odlična saradnja Republike Srpske sa Srbijom koja se ogleda, kako kaže, u brojnim zajedničkim projektima kojih će biti još više, budući da će se saradnja i dalje razvijati.

"Izbori će pokazati ko štiti interese RS, a ko ih urušava. Znam da će nasrtaja i podvala biti još, ali na njih sam navikao i svijetla obraza mogu izaći pred narod u svakom dijelu RSi Srbije. Za njih nisam siguran, ali to je njihov problem", rekao je Dodik.