{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Sarajevo treba da "raščisti" ko je dio nove vlasti

F
25.12.2006. u 14:08
0
0
Dodik: Sarajevo treba da "raščisti" ko je dio nove vlasti
0
Dodik: Sarajevo treba da "raščisti" ko je dio nove vlasti
Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik smatra da je očigledno da se situacija u Federaciji BiH "usložnjava" u vezi s pitanjem koalicija za formiranje novih vlasti, te da njegova stranka i dalje čeka da se u Sarajevu "raščisti" ko je dio buduće vlasti.
"Mi nemamo namjeru da budemo izbirljivi, već čekamo da se to završi i da se izabare rukovodsto u parlamentu i Vijeću ministara BiH", kazao je Dodik. Istakao je da SNSD ne želi da ulazi u vlast kako bi realizirao nečije programe, već svoj koji zagovora stabilnu BiH, funkcionalnu s jakim entitetima i uvažavanjem njihovih interesa, te s potrebnom koordinacijom u vezi s pitanjima od zajedničkog interesa za BiH.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da je SNSD i dalje pri stavu da Nikola Špirić treba da bude predsjedavajući Vijeća ministara, za kojeg je uvjeren da će i biti izabran na tu funkciju.

SNSD, kako je naveo, u tom zajedničkom bh. tijelu traži tri ministarska mjesta, a zadovoljni su s dva, ali zbog činjenice da se ne zna ko čini većinu u FBiH nisu okončani razgovori o tom pitanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: