{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Saopćenje Transparencyja "propagandni trik"

F
11.7.2008. u 16:38
0
0
Dodik: Saopćenje Transparencyja "propagandni trik"
0
Dodik: Saopćenje Transparencyja "propagandni trik"
Prmijer Republike srpske Milorad Dodik izjavio je u petak da „Transparency International“ BiH nema problema s njim, već sa svojim osobljem i sa izjavama svjedoka u RS-u koji su za razne medije potvrdili da su davali novac nekim članovima TI-ja BiH.
On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da je današnje saopćenje međunarodne organizacije TI sa sjedištem u Berlinu o tome da je zatvorila svoj ured u Banjoj Luci zbog „neopravdanih i štetnih napada koji su nedavno eskalirali Dodikovom izjavom da je njihovo osoblje umiješano u reketiranje i organizovani kriminal" „propagadni trik da se se stvar svali na Vladu RS-a koja samo pokušava obezbijediti jednu neutralnu sredinu za djelovanje nezavisnih institucija, ako one uopće postoje u BiH“.

Dodik kaže da TIBiH može smatrati ima li ili nema slobodu u RS-u, ali je dodao da „se niko nije smatrao ugroženim u RS-u iako se u Srebrenici danas održava jedan od najrizičnijih skupova“.

Entitetski premijer je prigovorio i prvom zamjeniku visokog predstavnika u BiH Raffiju Gregorianu „što se umiješao u rad pravosuđa, pa pozvao glavnog tužioca BiH sebi u ured kako bi mu očitao bukvicu kako treba da se ponaša“.

On dodaje i kako je viljivo da su „izvršni direktori TI-ja BIH, koji su to bili u prošlosti, optuživani kao glavni ljudi koji su iznuđivali novac“, te pita da li jedna vlada treba da ostane pasivna na to što se dešavalo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: