Susret u Bijeljini
148

Dodik sa ratnim oficirima Vojske RS-a: Oni dodatno razumiju sadašnja kretanja i procese

S. Š. U.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik sastao se jučer u Bijeljini sa ratnim oficirima i komandantima bivše Vojske RS-a i MUP-a RS-a.

Dodik tvrdi da je sastanak održan kao obaveza funkcionera da se sastaju sa bivšim komandantima kako bi im se prezentirala aktuelna situacija.

"Radi o ljudima koji su u veoma delikatnim uslovima rukovodili operacijama bitnim za Republiku Srpsku koji dodatno razumiju i sadašnja kretanja i procese. Upoznao sam ih da smo institucionalno stabilizovali RS, izabrali Vladu i da RS sada ima kompaktan tim na nivou BiH, koji brani našu poziciju", istakao je.

Predsjednik RS-a je na sastanku govorio o poziciji manjeg bh. entiteta, situaciji na nivou države te o tome kakve su refleksije agresije na Ukrajinu na region.

"To je nešto što apsolutno treba da podijelimo sa ovim ljudima koji su patriote i koji su zainteresovani za stanje u Republici Srpskoj, to samo tako treba razumjeti, iako će neki i to prikazati kao nešto drugo", smatra Dodik.

Nakon nedavnih najava lidera SNSD-a da će RS "izaći iz BiH" ukoliko joj se ne da državna imovina, sasvim je jasno da je jučerašnji sastanak sa bivšim vojnim kadrovima Vojske RS-a samo nastavak provokacija i Dodikovog hoda po tankoj političkoj liniji.