|

Dodik: S Tihićem nisam razgovarao o koaliciji

Dodik: S Tihićem nisam razgovarao o koaliciji
0
F
FENA
26.10.2006. u 18:23
0
komentara
0

dijeljenja
Dodik: S Tihićem nisam razgovarao o koaliciji
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je da je u srijedu u Banjoj Luci razgovarao s liderom Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem o formiranju novih vlasti u BiH.
U izjavi za Radio RS-a Dodik je danas rekao da s Tihićem nije razgovarao o formiranju koalicije dvije stranke, već o mogućnostima formiranja nove vlasti u BiH.

Istaknuo je da SNSD neće opstruirati formiranje nove vlasti na nivou BiH, "ali sve zavisi od toga ko će biti partneri iz Federacije BiH u tom procesu".

SNSD neće, naveo je, učestvovati u vlasti na državnom nivou ukoliko mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH ne pripadne kandidatu iz RS-a.

Dodik je kazao SNSD nema iste programske ciljeve kao partije iz Federacije BiH, dodajući da je njegovoj stranci “pripala odgovornost da uime RS-a popuni mjesta u Vijeću ministara koja pripadaju tom entitetu”.

“Mi ćemo to i učiniti. Nemamo namjeru da pravimo koaliciju, ali namjeravamo da uime RS-a i za RS radimo te poslove u najboljem interesu za ovaj entitet”, poručio je Dodik.

Naveo je i da ga je Tihić obavijestio da će SDA najverovatnije sa Strankom za BiH stupiti u koaliciju na nivou Federacije BiH, što će pretpostaviti i organizaciju vlasti na nivou BiH”.

“Nas ne zanima ko je s druge strane. Zanima nas samo da se vlast uspostavi što prije”, kazao je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.