{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik s predstavnicima UNHCR-a o problemima izbjeglih

F
28.11.2007. u 16:46
0
0
Dodik s predstavnicima UNHCR-a o problemima izbjeglih
0
Dodik s predstavnicima UNHCR-a o problemima izbjeglih
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci s predstavnikom Misije UNHCR-a u BiH Navedom Husainom (Naveed Hussain) o rješavanju problema izbjeglica i raseljenih osoba u BiH.
Tokom sastanka istaknuta je dobra saradnja entitetske vlade i Misije UNHCR-a u BiH u proteklom periodu i izraženo uvjerenje da će kvalitetna saradnja biti nastavljena.

Premijer Dodik pozvao je Misiju UNHCR-a u BiH da s Vladom učestvuje u zajedničkim projektima, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Istaknuo je da je u ovoj godini Vlada izdvojila najviše sredstva za rehabilitaciju povratničkih naselja u RS-u, koja se odnosi na ulaganje u obnovu putne infrastrukture, elektrifikaciju i slično.

Dodik je upoznao predstavnika UNHCR-a Naveda Husaina da Vlada raspolaže s više od milijardu KM za razvojne projkete i istakao da će značajan dio ovih sredstava biti uložen za rješavanje problema izbjeglica, raseljenih i povratnika.

Tokom sastanka posebno je ukazano na probleme izbjeglih Srba iz Hrvatske u rješavanju imovinskih problema u Hrvatskoj, te razgovarano o načinima kako da se ovi problemi prevaziđu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: