BiH
0

Dodik: S poznatim stavovima o reformi policije idem u Brisel

FENA
Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponovio je danas da će na sastanku u Briselu iznijeti već poznate stavove o reformi policije u BiH iza kojih stoji Vlada RS-a i Narodna skupština RS-a.

Lideri najznačajnih bh. političkih stranaka sutra će otputovati u Brisel na poziv Vijeća za implementaciju mira, a Dodik je u izjavi novinarima kazao da očekuje razgovor o pitanjima vezanim za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i o zastojima u provođenju reformi.

“U Briselu ću jasno predočiti stavove Vlade RS-a i Narodne skupštine. Bez obzira na ocjene koje bi se mogle dati RS-u i tamo ću reći da RS nije vršila opstrukciju reforme policije, ali da ne želi da bude potcijenjena i izmanipulisana u svemu tome”, rekao je Dodik.

Istakao je i da se slaže s izjavom visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Javijera Solane da treba poštovati Sporazum o reformi policije.

“I samo to i tražim - poštivanje Sporazuma koji se odnosi na formiranje Direkcije i na proces odlučivanja”, naglasio je lider SNSD-a i dodao da se nažalost taj sporazum ne provodi i ne poštuje.