Obračun s opozicijom
0

Dodik: RS ne daje podršku paravojnim formacijama, to su laži onih koji ne vole svoj narod

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da kvalifikovati Republiku Srpsku kao problem ili destabilizujući faktor na Balkanu mogu samo oni koji ne vole svoj narod.

"Forsiranje lažnih tema kao što su podrška paravojnim formacijama, kojih nema i obuka srpske djece, koje također nema, i slično, narudžbina je koju je SDS dobio spolja od mentora i u funkciji su eliminacije vlasti u Republici Srpskoj nedemokratskim sredstvima", poručio je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da razumije potrebe nekih ljudi iz opozicije da iskoriste sve mogućnosti u borbi protiv vlasti, što je demokratski.

"Ali, oni koji Republiku Srpsku lažno optužuju kao izvor nestabilnosti neprijatelji su i svog naroda i države", smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da vlast u Republici Srpskoj vodi rizičnu politiku dolaze upravo od onih koji u nedostatku svoje, sprovode tuđu politiku.

"Vlast i opozicija imaju dovoljno terena i tema na kojima mogu da ukrste koplja. Teren na kojem se danas nalaze istaknuti predstavnici SDS je živo blato u koje žele da povuku sve za sobom svjesni debakla na predstojećim izborima", zaključio je Dodik.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio je lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora, piše Reuters.

Mektić je naglasio da politika u RS-u trguje strahom, te da je povećan osjećaj nesigurnosti.