BiH
0

Dodik: RS je pokazala da se razvija i opstaje

FENA
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocijenio je u ponedjeljak da je RS pokazala spremnost da se demokratski razvija, da mogu da funkcioniraju njene institucije, da se ekonomski razvija, te da ima viziju i projekte koji će joj osigurati trajnu odživost.

"RS kao naše trajano političko opredjeljenje sigurno danas, oni koji je ne vole, više je poštuju, nego što je to bio slučaj prošlih godina", kazao je entitetski premijer ističući da će se morati računati sa RS-om, kao političkim, ekonomskim i svakim drugim faktorom po važnim pitanjima ne samo u BiH, već i dalje.

Dodik je u izjavi novinarima povodom svečane akademije u povodu Dana RS-a, 9. januara, istaknuo da je zadovoljan što se u takvim uvjetima dočekuje Dan RS-a, kao važan dan za sve nas.

On je istaknuo da je za razliku od ranijih godina, ove godine RS potpuno izvjesna kategorija, te "da smo se od situacije neizvjesnosti udaljili".

Po njegovoj ocjeni, RS je stabilan dio BiH koji ima šansu i koji će tu šansu na najbolji način iskoristiti.

Istaknuo je da je prošla godina bila puna neizvjesnosti, jer je postojala situacija da su predsjednik RS-a i Vlada bili na dva potpuno različita kolosjeka, te da se takva situacija ne treba više da ponovi.