{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: RS će napraviti objekt za Memorijalni centar ako vrate Fabriku akumulatora u Potočarima

F
5.7.2007. u 16:00
0
0
Dodik: RS će napraviti objekt za Memorijalni centar ako vrate Fabriku akumulatora u Potočarima
0
Dodik: RS će napraviti objekt za Memorijalni centar ako vrate Fabriku akumulatora u Potočarima
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će RS napraviti objekt za Memorijalni centar Srebrenica-Potočari ukoliko joj se na korištenje vrati bivša Fabrika akumulatora u Potočarima.
On smatra da se treba da obave razgovori sa svim relevatnim faktorima o nametnutom Zakonu o Memorijalnom centru, najavivši da će RS iznijeti određene stavove za rješenja koja smatra da nisu primjerena.

Najavio je razgovor s predstavnicima partija u Parlamentarnoj skupštini BiH kako bi se dogovorile određene više tehničke izmjene.

Dodik je kao primjer za promjenu u tom zakonu naveo to da bi Tvornica akumulatora, koja je ranijom odlukom visokog predstavnika u BiH, privremeno data na korištenje Fondaciji Srebrenica-Potočari, a nametnutim zakonom prešla u vlasništvo Memorijalnog centra, trebalo da se vrati RS-u, koja bi preuzela obavezu da napravi jedan objekt koji će zadovoljiti potrebe Memorijalnog centra.

Kada se dogovorimo o ovome, te, kako je dodao, još nekim pitanjima, predstavnici RS-a će biti spremni da taj zakon potvrde u Parlamentarnoj skupštini.

"Mislim da je to ispravan put i način na koji ćemo zadovoljiti i zaključke Narodne skupštine, ali i legitimisati Zakon o Memorijalnom centru", dodao je Dodik odgovarajući na pitanja novinara nakon razgovora s viskim predstavnikom i specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

On je naveo da poštuje stavove Skupštine RS-a u vezi s nametnutom odlukom o Zakonu o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, te smatra da su ti stavovi ispravni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: