{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Rješenja za reformu policije uskladiti sa principima EU

F
29.3.2006. u 09:57
0
0
Dodik: Rješenja za reformu policije uskladiti sa principima EU
0
Dodik: Rješenja za reformu policije uskladiti sa principima EU
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, tokom sinoćnjeg razgovora sa šefom delegacije Evropske komisije u BiH Majklom Hemfrizom, da je neophodno da Direkcija za restrukturiranje policijskih struktura u BiH radi u skladu sa Sporazumom koji je dobio podršku parlamenata u BiH.
Direkcija za restrukturiranje policijskih struktura u BiH treba da predloži rješenja koja će moći da dobiju podršku u parlamentu Republike Srpske, Federacije BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH kao i cjelokupne javnosti, rekao je Dodik.

Obostrano je konstatovano da Direkcija treba da predloži rješenja u skladu sa tri principa Evropske komisije kako bi se stvorila profesionalnija i funkcionalnija policija u BiH. Takođe, složili su se da Direkcija treba da postigne saglasnost o rješenjima za reformu policijskih struktura u BiH na principu koncenzusa članova Direkcije, navodi se u saopštenju vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Govoreći o radu Uprave za indirektno oporezivanje u BiH, Dodik je rekao da je, zbog dosadašnjih primjedbi RS-a na raspodjelu prihoda sa Jedinstvenog računa UIO, potrebno sprovesti nezavisnu reviziju zakonitosti raspodjele prikupljenih prihoda. On je rekao da, u tom smislu, očekuje i podršku evropskih i međunarodnih institucija u BiH.

Istaknuo je i entitetska Vlada odlučna da intenzivira aktivnosti na putu BiH ka evropskim integracijama, najavivši da će, krajem sedmice, u Vladi biti održan poseban sastanak u vezi sa aktivnostima Koordinacionog odbora za ekonomski razvoj i EU integracije BiH.

Poručio je i da reforma državne uprave ima punu podršku Vlade kao i Projekat reforme javne uprave u BiH i da očekuje punu efikasnost u sprovođenju ovog procesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: