{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Reformom policije nije prekršen Ustav RS-a, policija i MUP RS-a ostaju nedirnuti

F
17.4.2008. u 10:48
0
0
Dodik: Reformom policije nije prekršen Ustav RS-a, policija i MUP RS-a ostaju nedirnuti
0
Dodik: Reformom policije nije prekršen Ustav RS-a, policija i MUP RS-a ostaju nedirnuti
Predsjednik Vlade Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da usvojenim zakonima o reformi policije nije došlo do krešenja Ustava RS-a, te da ona ne zadire u statusni i organizacioni dio policije RS-a.
"Mi, koji smo razgovarali o toj reformi vodili smo računa šta je interes RS-a", kazao je Doduk u izjavi novinarima u Banjoj Luci i pozvao one koji tako tvrde da pokažu gdje je to došlo do kršenja Ustava.

Ocijenio je i da se takve tvrdnje koriste u dnevnopolitičke svrhe, kojima oni koji to govore žele da zadovoljne lične sujete.

Dodik je kazao da je za RS reforma policije završena, te da je imala karakter onoga što je i bio prioritet - da se stvore pretpostavke za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa Evropskom unijom.

"Naš cilj je bio da se dođe do potpisivanja Sporazuma, a sada su stvoreni svi uslovi za to, kao i da policija RS-a i MUPRS-a u ustavnom kapacitetu ostanu nepromijenjeni i nedirnuti", kazao je entitetski premijer.

On smatra da svako "ko ima imalo političkog poštenja" mora da konstatira činjenicu da je ta reforma provedena tako da policija RS-a, odnosno nijedan njen segment, ničim nije upitan niti doveden u pitanje.

To su, kako je naveo, morali da shvate i oni koji su na valu podmetanja RS-u bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedi Ešdauna željeli da rekonstruiraju policiju.

"Pored ispunjavanja uvjeta za potpisivanje Sporazuma i nesmetanog rada policije RS-a urađena je još jedna značajna stvar, a to je pobjeda nad Ešdaunovim naslijeđem koje je ovdje nanijelo mnogo problema", smatra Dodik.

On je kazao da ne stoje ni kritike koje dolaze iz SDS-a kada je u pitanju usvojena reforma policije, jer, naveo je, mora se znati da su oni bili kreatori i nosioci reforme u kojoj je bilo gotovo izvjesno da nestane policija RS-a.

"Sada bi iz minimalnog političkog poštenja trebalo da odaju priznanje nama koji smo vodili ovu reformu na način na koji smo došli do rezultata", zaključio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: