Vjeruje anketama
237

Dodik: Razlika između mene i Ivanića na izborima će biti 123.000 glasova u moju korist

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da današnje ankete pokazuju da će razlika između njega i Mladena Ivanića na predstojećim izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH biti 123.000 glasova u njegovu korist, ako na izbore izađe 650.000 građana, koliko ih je izašlo na prošle izbore.

"Ako odlučimo da kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske bude Željka Cvijanović, razlika glasova u njenu korist u odnosu na kandidata SDS-a Vukotu Govedaricu bila bi 80.000 glasova", rekao je Dodik večeras za RTRS.

Dodik je rekao da ankete pokazuju da će SNSD na predstojećim izborima osvojiti 41,7 posto glasova, 18,6 SDS, 9,2 DNS, 7,7 PDP, SP više od pet posto glasova, dok NDP neće ni preći izborni cenzus.

On je rekao da SNSD ima kandidata za predsjednika Republike Srpske, ali da je samo potrebno da se to formalno provede.

"Uvažavam koalicione partnere i njihovu nekakvu dinamiku. Marko Pavić je moj saradnik 20 godina i mi smo najdugovječnija koalicija, SNSD-DNS-SP, na Balkanu i zajedno ćemo ići na predstojeće izbore, jer je naš koalicioni potencijal 65 posto", istakao je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da želi da koalicija ima potencijal 70 posto, da bi dvotrećinski mogla utjecati na promjenu Ustava Republike Srpske.