{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Razgovore o reformi policije nastaviti na Mostarskoj deklaraciji

F
15.11.2007. u 08:27
0
0
Dodik: Razgovore o reformi policije nastaviti na Mostarskoj deklaraciji
0
Dodik: Razgovore o reformi policije nastaviti na Mostarskoj deklaraciji
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je da je Mostarska deklaracija dobra osnova da se u narednim sedmicama održe sastanci na kojima bi se ponovo raspravljalo o reformi policije te ponovio da mjesto BiH u Evropskoj uniji (EU) nema alternativu.
Dodik je, nakon sinoćnjeg razgovora sa Luisom Amadom, ministrom vanjskih poslova Portugala i predsjedavajućim Vijeća ministara EU, kazao da je Mostarska deklaracija dobra osnova za nastavak razgovora o reformi policije i da ukoliko se ono što je postignuto u Mostaru održi kao princip dogovora nema razloga da RS ne učestvuje i tako da doprinos približavanju BiH EU.

Istaknuo je da je za RS bio važan član 2. te deklaracije u kojem se kaže da će policijska struktura odgovarati ustavnoj strukturi u zemlji.

Izrazio je i želju da pozitivni rezultati u reformi policije i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju budu postignuti u vrijeme predsjedavanja Portugala Evropskom unijom.

Portugalski ministar je kazao da je neophodno poduzeti dodatne korake kako bi se BiH približila Evropi.

"Mi smo tokom našeg predsjedavanja EU pokušali da damo novi impuls pregovorima BiH sa EU kako bi se stvorili uvjeti za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", kazao je Amado.

Ministar Amado je naglasio i da postoji velika zainteresiranost njegove zemlje da sve snage u regiji budu usmjereni ka približavanju EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: