Borba protiv pandemije
0

Dodik razgovarao sa Lavrovim: Rusija obećala medicinsku pomoć

SRNA
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim o aktuelnoj situaciji u kojoj se našla Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, kao i cijeli svijet, izazvanoj pandemijom virusa korona.

Dodik je rekao Srni da se Lavrov interesovao za stanje u Republici Srpskoj nakon epidemije virusa korona i obećao da će Rusija učiniti sve kako bi pomogla u ovoj teškoj situaciji.

"Ministar Lavrov je obećao pomoć Rusije u medicinskom materijalu za RS i BiH koji je neophodan u borbi protiv virusa korona. Zamolio sam ruskog šefa diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lijekovi iz Rusije budu dostupni u RS i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv epidemije širenja virusa korona i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU", istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je prenio Lavrovu da RS i BiH ulažu maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječe širenje epidemije virusa korona.

"Zahvalio sam ministru Lavrovu na interesovanju za situaciji u RS i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvijek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji i u ovim trenucima ne zaboravlja na Republiku Srpsku i razmišlja o nama", naglasio je Dodik.