Sramotno i skandalozno
206

Dodik prevršio svaku mjeru, brutalno izvrijeđao pokojnog Paddya Ashdowna

M. G.
Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik ponovno je sablaznuo javnost svojim nedopustivim izjavama, ovaj put usmjerenim prema pokojnom Paddyju Ashdownu, bivšem visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini.
Danas je Dodik na društvenoj mreži X objavio fotografiju s bistom Ashdowna koja se nalazi u Sarajevu, uz poruku koja, slobodno možemo reći, izaziva zgražanje.

"U blizini Kobilje glave nalazi se konjska glava. Kakva lešina", stoji u opisu fotografije koju je Dodik podijelio na X-u.

Ovo nije prvi put da Dodik vrijeđa pokojnog Ashdowna. Podsjećamo na incident koji se dogodio 21. decembra 2021. godine, kada je Dodik svojim šovinističkim i fašističkim izjavama šokirao javnost

Dodik je tada, nakon što je već uvrijedio Bošnjake, svoj bijes usmjerio i prema mrtvom čovjeku.

"I onaj smrad Paddy Ashdown", izjavio je Dodik na treću godišnjicu smrti bivšeg visokog predstavnika.

Svoje uvrede uputio je tada pričajući o državnoj imovini, temi koja mu i dvije godine kasnije očigledno predstavlja "Ahilovu petu".

"Visoki predstavnik je prije 15 i više godina rekao kako državna imovina pripada entitetima. Šta sad ima Ustavni sud s tim, nema ništa", dodao je tada Dodik.

Čudi činjenica da na ovakve uvrede ne reagiraju međunarodni zvaničnici, poput Britanske ambasade, što ostavlja dojam toleriranja ovakvog nedostojnog ponašanja na političkoj sceni.