Kaže da će im pomoći
180

Dodik pozvao studentice koje su veličale zločinca Mladića da nastave školovanje u RS-u

M. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik komentarisao je danas slučaj dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, a na kojima one veličaju ratne zločince.
Dodik je na Twitteru napisao da su "svjedoci ovih dana orgijanja ratnim muslimanskim zastavama s kojim su došli u RS, čije institucije su uradile sve da te provokacije prođu bez incidenata".
"U isto vrijeme u Sarajevu se pokazuje javna netrpeljivost prema dvije djevojke koje su izrazile svoj stav, što pokazuje da taj grad nije multietičan, već se samo tako lažno prikazuje. Studentice koje su izložene javnom progonu, ukoliko žele, mogu studiranje da nastave na nekom od fakulteta u RS, i pomoći ću da im se to omogući", naveo je Dodik.

Podsjećamo, internetom su se ovih dana proširile fotografije koje su preuzete sa privatnih Instagram profila dvije studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, a na kojima one veličaju ratne zločince.

Naime, kako je screenshotom zabilježeno sa Instagram profila studentice, jedna od dvije studentice je u majici sa likom četničkog vojvode Mitra Maksimovića podigla tri prsta. Tzv. "story" odnosno svoju Instagram priču objavila je u vidu opcije "Bliski prijatelji" kojom dozvoljava da njena objava bude vidljiva samo određenim ljudima.

Druga studentica je objavila fotografiju zločinca Mladića na kojem je ispisan tekst "Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostat ćeš naš heroj".

Navodno, neke njihove kolege sa fakulteta i prijatelji su reagovali na dati sadržaj, na šta je jedna od studentica odgovorila "Ma nek smo vas pobili".

Danas je saopćeno da će Tužilaštvo BiH formirati predmet podvodom ovog slučaja.