BiH
0

Dodik pozdravio hapšenje Vlastimira Đorđevića

FENA
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik pozdravio je u nedjelju hapšenje haškog optuženika i generala policije Srbije Vlastimira Đorđevića koje je izvedeno u Crnoj Gori, te naglasio kako bi volio da se svi optuženici nađu pred Haškim sudom i to pitanje konačno skine s dnevnog reda.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci izrazio spremnost RS-a da uhapsi sve optužene za ratne zločine ukoliko se nađu na njenoj teritoriji.

Priču o Haškom tribunalu treba završiti, a, kako je naveo, najbolji način za to je da svi optuženi budu privedeni pravdi.

Vlastimir Đorđević uhapšen je u nedjelju ujutro u Budvi u saradnji nadleženih organa Crne Gore i Srbije i tokom dana trebalo da bude prebačen u Haag.

U kratkom saopćenju Uprava policije Crne Gore je navela da je Đodrđević uhapšen poslije višednevne policijske akcije koja je izvedena u sadjejstvu s Agencijom za nacionalnu sigurnost (Crne Gore) i u saradnji s Haškim tribunalom.

Đorđević je, kako je saopćeno, uhapšen pod lažnim identitetom, a bio je jedan od pet preostalih haških optuženika koje Haški sud traži od vlasti u Beogradu.

Đorđevića haška optužnica tereti za ratne zločine koji su počinjeni na Kosovu tokom 1999. godine, u vrijeme kada je on bio načelnik Resora javne bezbjednosti MUP-a Srbije.