SNSD
0

Dodik potvrdio dolazak na sastanak

SRNA
Premijer Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik prisustvovaće sutra u Sarajevu sastanku lidera političkih stranaka kojeg je organizovao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, rečeno je Srni u SNSD-u.

Ovaj sastanak predstavlja nastavak aktivnosti učesnika prudskog procesa oko usaglašavanja važnih pitanja za budućnost BiH.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko zakazao je za sutra u 15.00 sati u Sarajevu sastanak na koji je pozvao predsjednike SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a BiH Dragana Čovića i SDA Sulejmana Tihića, ali i lidere SDP-a Zlatka Lagumdžiju i Stranke za BiH Harisa Silajdžića.

U  Inzkovom pozivu navodi se da bi sutra trebalo da se razgovara o budućim mehanizmima koordinacije između političkih stranaka u BiH, neriješenim i bitnim pitanjima iz Mape puta za ukidanje viznog režima, o državnoj i vojnoj imovini, te procesu ustavnih reformi.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odazvaće se sutrašnjem sastanku u Sarajevu na koji je OHR pozvao petoricu lidera političkih stranaka u BiH radi nastavka razgovora o ključnim pitanjima u BiH, rekao je Srni potparol HDZ-a BiH Mišo Relota.

Socijaldemokratska  partija BiH odlučiće danas da li će predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija prisustvovati sutrašnjem sastanku kod visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka, rekao je Srni porparol SDP-a Damir Mašić.

Sulejman Tihić je potvrdio da će sutra prisustvovati sastanku lidera "prudske trojke" koji je inicirao visoki predstavnik Valentin Inzko, naglašavajući da će on biti proširen učešćem predstavnika i drugih stranaka.
Stranka za BiH pozdravila je ranije  opredjeljenost visokog predstavnika u BiH  da se što prije uspostavi širi politički proces sa učešćem što je moguće većeg broja političkih stranaka.