Oproštajno pismo
104

Dodik: Postoje vijesti za koje nikada ne biste voljeli da stignu, zbogom Arie

A. D.
Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oprostio se porukom za javnost od svog bivšeg savjetnika Aria Livnea. Predsjednik Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnji specijalni predstavnik i šef famoznog predstavništa RS u Izraelu umro je u Jerusalemu u 99 godini.
"Postoje vijesti za koje znate da će vas naći, a za koje nikada ne biste voljeli da stignu. Јedna takva je jutros meni stigla. Јavili su mi da je preminuo Arie, moj prijatelj, drug, brat. Prijatelj srpskog naroda i cijelog svijeta", napisao je u svom oproštajnom pismu Dodik, prenosi RTRS.

"Arie Livne nije bio vršnjak svojih godina, pa ni u ovom trenutku ne mogu da razmišljam da je preminuo vremešni starac, jer Arie je bio sve samo ne star. Јer je Arie bio moj prijatelj, a prijatelji nemaju godine. Arie je bio jedan od najmlađih ljudi sa kojima sam se godinama družio. Mlad duhom, životnom energijom, željom da svojim činjenjem ovaj svijet učini boljim mjestom za život. I gotovo sav njegov život je bio to, rad i trud da ovaj svijet bude pravedniji i bolji za sve", napisao je, između ostalog, Dodik.