{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik ponovo optužuje Perića za neefikasno pravosuđe

F
31.8.2007. u 16:40
0
0
Dodik ponovo optužuje Perića za neefikasno pravosuđe
0
Dodik ponovo optužuje Perića za neefikasno pravosuđe
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas dopis Branku Periću, predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, kao reagovanje na dopis te institucije upućen njemu, u kojem ističe da apsolutno ostaje iza svih dosada izrečenih stavova vezanih za neodrživo lošu situaciju u pravosuđu BiH.
Dodik u dopisu ističe, da je teza, po kojoj nezavisnost pravosuđa znači i doslovno zabranu da se rad tog istog pravosuđa barem komentariše, neodrživa.

"Prije bih rekao da su Vaša ogorčena reagovanja na svaku kritiku izrečenu zbog neefikasnosti, korumpiranosti i nepostojanja odgovornosti pravosudnih elita prema bilo kojem segmentu ovog društva i društvu uopšte, plod Vašeg nastojanja da tu istu neefikasnost, korumpiranost i od bilo kakve odgovornosti zaštićen položaj, zaštitite i cementirate", navodi Dodik.

On Periću zamjera, između ostalog, da VSTS, kao „najviša i kontrolna pravosudna institucija“, predstavlja, od ovog društva, "izuzeti i izolovani segment koji ne odgovara nikome".

Ponavljajući niz kritika na rad pravosuđa u BiH, Dodik navidi da će kao predsjednik Vlade RS-a nastaviti da se zalaže za nezavisnost i samostalnost, ali i za jasnu odgovornost pravosuđa.

"Također, zalagaću se da pravosuđe djeluje na osnovu Ustava i zakona i da organizacija sudova, tužilaštava i VSTS-a bude usklađena sa postojećim ustavnim rješenjima", decidan je entitetski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: