{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik ponovo optužuje Perića za neefikasno pravosuđe

F
31.8.2007. u 16:40
0
0
Dodik ponovo optužuje Perića za neefikasno pravosuđe
0
Dodik ponovo optužuje Perića za neefikasno pravosuđe
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas dopis Branku Periću, predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, kao reagovanje na dopis te institucije upućen njemu, u kojem ističe da apsolutno ostaje iza svih dosada izrečenih stavova vezanih za neodrživo lošu situaciju u pravosuđu BiH.
Dodik u dopisu ističe, da je teza, po kojoj nezavisnost pravosuđa znači i doslovno zabranu da se rad tog istog pravosuđa barem komentariše, neodrživa.

"Prije bih rekao da su Vaša ogorčena reagovanja na svaku kritiku izrečenu zbog neefikasnosti, korumpiranosti i nepostojanja odgovornosti pravosudnih elita prema bilo kojem segmentu ovog društva i društvu uopšte, plod Vašeg nastojanja da tu istu neefikasnost, korumpiranost i od bilo kakve odgovornosti zaštićen položaj, zaštitite i cementirate", navodi Dodik.

On Periću zamjera, između ostalog, da VSTS, kao „najviša i kontrolna pravosudna institucija“, predstavlja, od ovog društva, "izuzeti i izolovani segment koji ne odgovara nikome".

Ponavljajući niz kritika na rad pravosuđa u BiH, Dodik navidi da će kao predsjednik Vlade RS-a nastaviti da se zalaže za nezavisnost i samostalnost, ali i za jasnu odgovornost pravosuđa.

"Također, zalagaću se da pravosuđe djeluje na osnovu Ustava i zakona i da organizacija sudova, tužilaštava i VSTS-a bude usklađena sa postojećim ustavnim rješenjima", decidan je entitetski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: