|

Dodik ponovio da neće pristati na slanje vosjke na granicu sa Srbijom

Dodik ponovio da neće pristati na slanje vosjke na granicu sa Srbijom
1
S
SRNA
10.6.2019. u 20:53
52
komentara
1

dijeljenja
Dodik ponovio da neće pristati na slanje vosjke na granicu sa Srbijom Foto: I.Š./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće postaviti vojsku na granici između BiH i Srbije kako bi bio spriječen ulazak migranata.
Komentarišući inicijativu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića za održavanje sjednice Predsjedništva na kojoj bi bila razmatrana migrantska kriza, Dodik je rekao da je već održana sjednica posvećena tom problemu na kojoj je zaključeno da treba da bude sačinjen cjelovit plan i dat zadatak Vijeću ministara da to učini, ali ništa nije urađeno.

"Vijeće ministara koji je trebao da bude rješenje za migrantsku krizu postao je dodatni problem jer nije ništa učinio. Zakazao sam za sutra sjednicu Predsjedništva BiH, ali mislim da će to biti jalova priča koja neće dati nikakav rezultat jer nemamo Vijeće ministara koji bi mogao nešto operativno da uradi. Ustavom je predviđeno da je Vijeće ministara pomoćni organ Predsjedništva, a mi nemamo nikakav pomoćni organ", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, sjednica treba da pokaže da Komšić brine o nečemu, iako je tu brigu trebao iskazati mnogo ranije.

"Sve što je trebala učiniti u pogledu migrantske krize, BiH je učinila pogrešno. Migranti su ušli i oni su sada problem ljudi u Unsko-sanskom kantonu. To više nije politički problem u vezi sa njihovim ulaskom jer su oni ušli. Oni su u tome trebali biti spriječeni. Nisam htio da odbijem inicijativu jer on ima pravo da traži sjednicu, ali jedino što možemo zaključiti jeste da pokušavamo da dođemo do ranije traženog plana", naglasio je Dodik.

On je dodao da je RS imala politike koje se tiču migrantske krize i predlagala dogovor, ali da se ništa nije dogodilo.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...