Zaključci sastanka
1

Dodik, Pavić i Đokić: Koalicija je stabilna, cilj nam je debakl opozicije

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Jednoiposatni sastanak lidera partija koje čine vlast u Republici Srpskoj, Milorada Dodika, Marka Pavića i Petra Đokića, okončan je zaključcima koji su manje-više odranije poznati.

"Na Ljubiju kao jedinu tačku spoticanja stavljena je tačka, jasno je da je to bilo jedino za šta se opozicija mogla uhvatiti, ali kada smo to riješili pred nama nema prepreka, ostajemo jedinstveni. Čak ni vama, odnosno nekima od medija koji su tu priču o raskolu u koaliciji potencirali, ne ostaje ništa drugo nego da prihvatite da ova koalicija opstaje", rekao je Dodik i dodao da je cilj koalicije da u općinama u kojima ne nastupaju zajedno to ubuduće bude postignuto.

"Mi ćemo svakako razmotriti to kako obezbjediti naš zajednički nastup na narednim izborima, a cilj nam je debakl opozicije, kako bismo onemogućili da izborni gubitnici predstavljajju Republiku Srpsku na državnom nivou", poručio je Dodik nakon sastanka u predsjedničkoj palati.

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić rekao je da je interes RS da razlike koje postoje u koaliciji budu prevaziđene, te da je je jedinstvo tri partije očigledno i da će koalicija funkcionisati i u narednom periodu zbog ostvarenja interesa RS.

Lider DNS Marko Pavić je naglasio da su priču o raskolu plasirali onii koji nisu bili dobronamjerni i koji su svašta pisali, ali da jedno sporno pitanje ne može biti nešto što će zaista i dovesti do tog raskola.

Nakon obraćanja trojice lidera, novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja.