{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Osvojićemo načelnička mjesta u 37 općina

F
5.10.2008. u 22:19
0
4
Dodik: Osvojićemo načelnička mjesta u 37 općina
0
Dodik: Osvojićemo načelnička mjesta u 37 općina
Foto: Reuters
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će ta stranka osvojiti načelnička mjesta u 37 općina u RS-u, a zamjerio je koalicinom partneru, PDP-u, da je vodio antivladinu kampanju što će povući i određene mjere kada je u pitanju učešće u vlasti.
Dodik je rekao da SNSD nije izgubio načelnička mjesta ni u jednoj općini u kojoj je do sada imao ta mjesta, te da su zadovoljni rezultatima glasanja jer su sa 15 općina do sada "pobjednici nakon ovih izbora za načelnika u 37 općina".

"SNSD je potvrdio svoj primat na političkoj sceni", rekao je Dodik.

Priznao je da SDS "možda" vodi u općini Doboj i Bijeljni, ali i dodao da su izgubili u brojnim drugim općinama.

Naveo je da će se o koalicijama na nivou općina razgovarati, te da je očigledno da su neki partneri SNSD-a u Vladi, kao što je PDP, podržavali kandidati SDS-a u pojedinim općinama.

Dodik je naveo da su pobijedili za načelnike u Gradišci, Pranjavoru, Banjoj Luci, Jezeru, Kotor Varoši, Šipovu, Derventi, Modriči, Petrovu, Tesliću, Trebinju, Čajniču, Prnjavoru, Višegradu, Bileći, Kalinoviku, Krupi na Uni, Bosanskom Novom/Novom Gradu, Kozarskoj Dubici, Mrkonjić Gradu, Skender Vakufu/Kneževu, Šamcu, Donjim Žabarima, Zvorniku, Sokocu, Trnovu, Istočnoj Ilidži, te, između ostalog, u Han Pijesku.

“Kandidat SNSD-a na načelnika općine Bijeljina za sada je izjednačen sa kandidatom SDS-a, a u Doboju je trenutno razlika u korist kandidata SDS-a zbog bošnjačkih glasova“, rekao je večeras Izvršni sekretar SNSD-a Rako Vasić na pres-konferenciji u Banjoj Luci i dodao da je stranka već sada ostvarila planirano.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: