20. novembra
2

Dodik osim na inauguraciju u Predsjedništvu BiH poziva i na svečani prijem u Istočno Sarajevo

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Novoizabranom članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku, ako je suditi prema odaslanim pozivnicama, 20. novembra kada će i zvanično postati novi član tročlanog Predsjedništva BiH, bit će dva puta svečano.

Naime, prema zvaničnom protokolu predviđeno je da novi članovi Predsjedništva, a pored Dodika to su još i Šefik Džaferović iz reda bošnjačkog, te Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda, 20. novembra budu inagurirani u 14 sati u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

To će ujedno biti zvanična inauguracija tri nova člana Predsjedništva BiH. Međutim, Dodik je u međuvremenu odaslao i pozivnice za svečani prijem, koji će organizirati u administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Ovaj prijem zakazan je za 17 sati.

Evo šta je Dodik u nedavnom intervjuu za Klix.ba kazao o zvaničnoj inaguraciji u zgradi Predsjedništva BiH:

"To je formalan dan uvođenja novog Predsjedništva i ja ću biti prisutan. Ja ću predložiti kolegama da donesemo zajedničku izjavu u kojoj ćemo tražiti od evropskih organa da BiH što prije daju status kandidata, bez obzira na formalno ispunjene ili neispunjene uslove kako bismo pokazali našu opredijeljenost za EU".