"Naslušao se svega"
64

Dodik o Scholzovoj izjavi nakon što je Njemačka bila protiv kandidatskog statusa za BiH: Bože svašta

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je izjave njemačkog kancelara Olaf Scholza u kojima on, nakon što naša zemlja nije dobila kandidatski status nakon sastanka u Briselu, kaže da BiH može vjerovati Njemačkoj.
Dodik se o objavi na svom zvaničnom Twitter nalogu osvrnuo na činjenicu da je Njemačka bila jedna od država koja nije dala zeleno svjetlo da BiH dobije kandidatski status.

"Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Njemačka je spriječila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Scholza da BiH može vjerovati Njemačkoj. Bože svašta", napisao je Dodik o objavi na društvenoj mreži Twitter

Podsjećamo, Scholz je kazao da Njemačka podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji.

"Ovih šest zemalja - Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo - mogu vjerovati Njemačkoj", rekao je Scholz novinarima danas u Briselu nakon drugog dana sastanka evropskih lidera.

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU - Balkan u Briselu bile su Njemačka, Holandija i Francuska.