{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Nisam ja problem u BiH

S
18.1.2008. u 11:50
0
0
Dodik: Nisam ja problem u BiH
0
Dodik: Nisam ja problem u BiH
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je za BiH važnija priča o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i članstvo kandidata EU nego ustavna reforma, prenosi RTRS.
"Nude nam Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, hajde da ga potpišemo, napravimo zakon o policiji do 15. februara. Mi prihvatamo, hajde da ga u martu potpišemo, napravimo diplomatsku ofanzivu prema članicama EU. To je politika. Hajde da to uradimo, a ne da ponovo Milorada Dodika bilo ko iz Sarajeva stavlja na stub srama i govori on je problem Bosne. Nisam ja problem, ja hoću Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", poručio je Dodik.

On je podsjetio da je BiH prije tri godine mogla da uđe u evropsku priču da nije bilo izmišljanja nekih novih uslova.

"U reformi policije svi smo imali svoje ambicije: jedni da ukidaju policije, drugi da ih sačuvaju. Sada smo, međutim, pokazali da to možemo završiti i u martu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Ako neko želi unutrašnje političke odnose nametnuti na nivou principa za integracije, onda je on protiv Bosne", rekao je Dodik.

On je u intervju za sutrašnji politički prilog "Sedmica" sarajevskog lista "Dnevni avaz" ocijenio da će možda BiH kao članica EU doći u poziciju da uspostavi sasvim novi evropski model organizacije policije, izvještava Radiotelevizija Republike Srpske.

"To će se morati ispuniti. Niko tada neće pitati Banja Luku i Sarajevo hoćete li ili nećete, šta vi mislite, imate li istoriju ili ne. To nije važno. Kao članica EU, morat ćemo dokazati da prihvatamo sve što je dogovoreno. Zašto da sada gubimo vrijeme?" - naglasio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: