{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik nije ni trebao da ide na razgovore u Mostar

F
21.2.2009. u 17:14
0
14
Dodik nije ni trebao da ide na razgovore u Mostar
0
Dodik nije ni trebao da ide na razgovore u Mostar
Srpska radikalna stranka Republike Srpske (SRSRS) smatra da lider SNSD-a Milorad Dodik nije ni trebao da učestvuje u današnjim razgovorima u Mostaru te da okvir za ustavne promjene u BiH treba da utvrdi Narodna skupština, a ne lider bilo koje stranke.
„Očito da je krivična prijava djelovala više otreznujuće na Milorada Dodika nego ozbiljna upozorenja opozicije u posljednjih nekoliko mjeseci, a koja su se odnosila na premijerov cirkus koji je priredio građanima sa svojim koalicionim partnerima Tihićem i Čovićem“, rekao je danas predsjednik SRS-a RS-a Milanko Mihajlica.

On je mišljenja da, „s obzirom na to da je Dodik sada ucijenjen krivičnom prijavom, on više i nema kredibilitet, bez obzira na izborni rezultat njegove stranke na proteklim parlamentarnim izborima, da učestvuje u tim razgovorima“.

Mihajlica je dodao da o ustavnim promjenama treba razgovarati kada dođe vrijeme za to i kada na političkoj sceni u BiH za to bude iskrene spremnosti, a „ne potrebe da se prevare koalicioni partneri ili sagovornici iz druga dva naroda“.

Komentarišući podnošenje izvještaja o krivičnom djelu protiv Dodika i još nekoliko osoba u RS-u, Mihajlica je odbacio kao neprihvatljivo povezivanje RS-a s eventualnom odgovornošću Dodika i još nekih osoba u nezakonitim radnjama.

„Pokušaj Vlade Milorada Dodika da skrene pažnju javnosti s kriminala na koji smo mi više vremena upozoravali, tvrdnjom da je ovim ugrožena RS-a, ne samo da je nedopustivo već i veoma opasna teza u kojoj bi RS mogla da plati cijenu“, smatra lider SRS-a RS-a.

On insistira na tome da pravosudne institucije rade svoj posao po ustavu i zakonu bez obzira na to o kome se radi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: