{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik nezadovoljan Vučićevom posjetom Sarajevu: Srbija izabrala pogrešnog partnera u BiH

4.11.2015. u 13:19
72
276
Dodik nezadovoljan Vučićevom posjetom Sarajevu: Srbija izabrala pogrešnog partnera u BiH
72
Dodik nezadovoljan Vučićevom posjetom Sarajevu: Srbija izabrala pogrešnog partnera u BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik RS-a Milorad Dodik ocijenio je za novosadski Dnevnik da je dobro što Srbija gradi dobre odnose u regionu, ali da je izabrala pogrešnog partnera u BiH.
"Srbija, to je dobro, nastoji da afirmiše regionalnu saradnju. To je dobro. Međutim, moram da kažem da je Vlada Srbije odabrala pogrešnog partnera u tim razgovorima. Vijeće ministara BiH je neko pomoćno tijelo, odnosno pomoćni organ Predsjedništva BiH. Nikakve državničke ingerencije Vijeće ministara BiH nema, pa bi bilo daleko svrsishodnije da je u Sarajevu, Mostaru ili Banjoj Luci održan sastanak između Vlade Srbije i obje entitetske vlade. BiH kao država nema vladu! Entiteti imaju vlade", rekao je Dodik za novosadski Dnevnik.

Prema njegovim riječima, odnosi Srbije i Republike Srpske su zaista na zavidno visokom nivou, što ne znači da ne mogu biti i bolji.

"I bit će, i most na Drini, koji će povezivati Bratunac i Ljuboviju, bolje reći Srpsku i Srbiju, koji ćemo zajednički izgraditi, jedan je od niza zajedničkih projekata", rekao je Dodik.

U Sarajevu se danas održava zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH nakon koje će biti potpisani sporazumi o telekomunikacijama, o očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, o zaštiti životne sredine i o saradnji u traženju nestalih osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: