BiH
16

Dodik: Ne zavisim od milostinje Izetbegovića i Čovića

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik kazao je da on ne zavisi od "milostinje“ Bakira Izetbegovića niti Dragana Čovića da li će njegova stranka biti u vlasti na nivou BiH, ističući da bi bio "releksiraniji“, ako SNSD ne bude zastupljen u bh. organima.

"Mi ne čekamo nikakvu milostinju. Ne interesuje nas emotivno ili bilo kakvo opredjeljenje Bakira Izetbegovića", rekao je Dodik navodeći da su na nivou entiteta RS-a i naroda legitimni politički predstavnici.

Dodik tvrdi da se i sada dešava isti proces, kao i prije četiri godine, kada su izbacivali HDZ iz vlasti, a sada uzimajući "drugoplasirane ili gubitnike“ iz RS-a u vlast na nivo BiH.

Nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da je on bliže odluci da "odustane“ od vlasti na nivou BiH i da SNSD ne želi da se nikome "upucava“ da bi bio zastupljen u vlasti.

Kazao je i da je SNSD-u lakše da nema odgovornost za nivo BiH i da niko ne može očekivati da aplaudiraju skupštinskoj većini koja se eventualno bude formirala na nivou BiH.