|

Dodik: Ne zavisim od milostinje Izetbegovića i Čovića

Dodik: Ne zavisim od milostinje Izetbegovića i Čovića
16
F
FENA
2.12.2014. u 12:24
68
komentara
16

dijeljenja
Dodik: Ne zavisim od milostinje Izetbegovića i Čovića Foto: Klix.ba
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik kazao je da on ne zavisi od "milostinje“ Bakira Izetbegovića niti Dragana Čovića da li će njegova stranka biti u vlasti na nivou BiH, ističući da bi bio "releksiraniji“, ako SNSD ne bude zastupljen u bh. organima.
"Mi ne čekamo nikakvu milostinju. Ne interesuje nas emotivno ili bilo kakvo opredjeljenje Bakira Izetbegovića", rekao je Dodik navodeći da su na nivou entiteta RS-a i naroda legitimni politički predstavnici.

Dodik tvrdi da se i sada dešava isti proces, kao i prije četiri godine, kada su izbacivali HDZ iz vlasti, a sada uzimajući "drugoplasirane ili gubitnike“ iz RS-a u vlast na nivo BiH.

Nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da je on bliže odluci da "odustane“ od vlasti na nivou BiH i da SNSD ne želi da se nikome "upucava“ da bi bio zastupljen u vlasti.

Kazao je i da je SNSD-u lakše da nema odgovornost za nivo BiH i da niko ne može očekivati da aplaudiraju skupštinskoj većini koja se eventualno bude formirala na nivou BiH.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...