{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam i ja ga nemam u sebi

F
8.7.2015. u 20:06
11
Dodik: Ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam i ja ga nemam u sebi
11
Dodik: Ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam i ja ga nemam u sebi
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Rusija nije dozvolila da se eventualnim donošenjem rezolucije, koju je Velika Britanija predložila u Vijeću sigurnosti UN-a, "problematizuje situacija i pojačaju podjele unutar Bosne i Hercegovine".
Dodik je za RTRS rekao da ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam, te da ga ni on nema u sebi, nakon što rezolucija o Srebrenici danas nije usvojena u Vijeću sigurnosti UN-a, jer je Rusija glasala protiv.

On je zahvalio Rusiji što je, kako je naveo, razumjela situaciju u regionu i što nije dozvolila da se donošenjem rezolucije problematizuje situacija i pojačaju podjele u BiH.

"Zahvalan sam Ruskoj Federaciji, jer je uvažila razgovore koje smo mi imali", dodao je on te izrazio zahvalnost i zemljama koje su bile suzdržane prilikom usvajanja rezolucije.

Smatra da je će Velika Britanija snositi odgovornost za, kako je naveo, podjele koje će biti izražene.

"Vjerujem da će, s druge strane, u BiH biti opšta atmosfera osude ruske strane... Prijedlog rezolucije Velike Britanije je ponižavajući za nas Srbe i trebamo se podsjetiti svih onih situacija, u kojima je Britanija kroz historiju, od turskih vremena i Padyija Ashdowna uvijek radila na štetu srpskog naroda i njegovih istorijskih i nacionalnih interesa", ustvrdio je Dodik.

Kazao je da osude "ponašanja Velike Britanije tek treba da uslijede, jer je njihova zloupotreba pozicije dovela do ovakve jedne situacije".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: