{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju iako je firma izbrisana iz privrednog registra

F
13.1.2014. u 15:00
0
169
Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju iako je firma izbrisana iz privrednog registra
0
Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju iako je firma izbrisana iz privrednog registra
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iako su danas iz Ministarstva saobraćaja i veza RS-a potvrdili da je Javno preduzeće "Aerodrom Trebinje“ još prije više od godinu dana prestalo s radom, a od 1. januara 2014. godine izbrisano iz registra privrednih subjekata, entitetski predsjednik Milorad Dodik tvrdi da nije odustao od izgradnje tog aerodroma.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Naša je ideja da tamo napravimo aerodrom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje", ustvrdio je u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Prema njegovom mišljenju, to je ostalo jedino od ranijih obećanja "velikih projekata“.

"Imamo razgovore s nekim ljudima. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme tamo imati konkretne aktivnosti i uraditi aerodrom", ustvrdio je.

S druge strane, povodom pojavljivanja u javnosti informacije o prestanku s radom Javnog preduzeća "Aerodrom Trebinje“, Ministarstvo saobraćaja i veza podsjeća da je Vlada RS-a u Ekonomskoj politici za 2013 godinu donijela niz mjera radi prevazilaženja i ublažavanja efekata svjetske ekonomske krize i da je jedna od predloženih mjera i pripajanje "Aerodroma Trebinje“ a.d. preduzeću za usluge u zračnom saobraćaju "Aerodromi Republike Srpske“ a.d. Banja Luka.

U budžetu Republike Srpske za 2013. godinu nisu bila planirana sredstva namijenjena Javnom preduzeću "Aerodrom Trebinje“.

Od 1. januara 2014. godine, na snagu je stupila odluka Privrednog suda u Banjoj Luci o brisanju iz Registra privrednih subjekata, a Nadzorni odbor JP "Aerodrom Trebinje“ a.d Trebinje je 6. februara 2013. godine pokrenulo aktivnosti na spajanju uz pripajanje s preduzećem "Aerodromi Republike Srpske“ a.d. Banja Luka.

"Dakle, nakon provedenih procedura i donošenja odluke Privrednog suda u Banjoj Luci, ovo preduzeće je i zvanično izbrisano iz Registra privrednih subjekata, nakon što je s radom prestalo prije više od godinu dana", stoji u saopćenju resornog entitetskog ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: