|

Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju iako je firma izbrisana iz privrednog registra

Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju iako je firma izbrisana iz privrednog registra
0
F
FENA
13.1.2014. u 15:00
169
komentara
0

dijeljenja
Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju iako je firma izbrisana iz privrednog registra Foto: Arhiv/Klix.ba
Iako su danas iz Ministarstva saobraćaja i veza RS-a potvrdili da je Javno preduzeće "Aerodrom Trebinje“ još prije više od godinu dana prestalo s radom, a od 1. januara 2014. godine izbrisano iz registra privrednih subjekata, entitetski predsjednik Milorad Dodik tvrdi da nije odustao od izgradnje tog aerodroma.
"Naša je ideja da tamo napravimo aerodrom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje", ustvrdio je u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Prema njegovom mišljenju, to je ostalo jedino od ranijih obećanja "velikih projekata“.

"Imamo razgovore s nekim ljudima. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme tamo imati konkretne aktivnosti i uraditi aerodrom", ustvrdio je.

S druge strane, povodom pojavljivanja u javnosti informacije o prestanku s radom Javnog preduzeća "Aerodrom Trebinje“, Ministarstvo saobraćaja i veza podsjeća da je Vlada RS-a u Ekonomskoj politici za 2013 godinu donijela niz mjera radi prevazilaženja i ublažavanja efekata svjetske ekonomske krize i da je jedna od predloženih mjera i pripajanje "Aerodroma Trebinje“ a.d. preduzeću za usluge u zračnom saobraćaju "Aerodromi Republike Srpske“ a.d. Banja Luka.

U budžetu Republike Srpske za 2013. godinu nisu bila planirana sredstva namijenjena Javnom preduzeću "Aerodrom Trebinje“.

Od 1. januara 2014. godine, na snagu je stupila odluka Privrednog suda u Banjoj Luci o brisanju iz Registra privrednih subjekata, a Nadzorni odbor JP "Aerodrom Trebinje“ a.d Trebinje je 6. februara 2013. godine pokrenulo aktivnosti na spajanju uz pripajanje s preduzećem "Aerodromi Republike Srpske“ a.d. Banja Luka.

"Dakle, nakon provedenih procedura i donošenja odluke Privrednog suda u Banjoj Luci, ovo preduzeće je i zvanično izbrisano iz Registra privrednih subjekata, nakon što je s radom prestalo prije više od godinu dana", stoji u saopćenju resornog entitetskog ministarstva.
Prijavi grešku


Komentari (169)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...