BiH
16

Dodik ne može da vjeruje da je Snježana Jokić iz SNSD-a prešla u PDP

FENA
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik tvrdi da ne može da vjeruje da je Snježana Jokić nakon, kako je naveo, toliko pažnje "koju joj je pružio SNSD u nekoliko poslaničkih mandata“, prešla u Partiju demokratskog progresa (PDP).

"Ako je to ogroman uspjeh PDP-a onda im zaista čestitam", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Poslanica iz redova vladajućeg SNSD-a Snježana Jokić potvrdila je danas na pres-konferenciji da je sada članica PDP-a.

"Moja podrška PDP-u nije zbog predstojećih izbora nego iz drugih razloga. Ja nisam, kako je to u političkom žargonu rečeno, promijenila stranku nego sam zadržala isti kurs sa istim idejama i ciljevima kao prije osam godina kada sam postala poslanik u Narodnoj skupštini RS. Najbliži program takvom mom opredjeljenju je program PDP-a. Upravo zbog toga sam pristupila toj partiji i kroz rad u njoj želim dati svoj doprinos razvoju RS", objasnila je Jokić.

Ona je dodala da se bliži kraj njenog mandata kao narodnog poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, te da je posao željela obaviti do kraja, što je glavni razlog zašto nije pristupila PDP-u ranije.

"Moje opredjeljenje i rad uvijek su bili u interesu razvoja RS kao stabilne pravne tvorevine. Smatram veoma važnim transparentan i javan rad svih institucija bez ozira ko je na vlasti i očuvanje resursa za buduće generacije", kazala je Snježana Jokić.