{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Nastaviti sa smjenama onih koji su opstruisali izborni proces na štetu koalicije

Klix.ba
18.10.2018. u 15:51
17
27
Dodik: Nastaviti sa smjenama onih koji su opstruisali izborni proces na štetu koalicije
17
Dodik: Nastaviti sa smjenama onih koji su opstruisali izborni proces na štetu koalicije
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je posvećenost ove stranke koaliciji sa DNS-om iskrena i da ne traže ništa drugo do saradnje, ali na zdravim osnovima.
"Oni, koji su zarad svojih ličnih interesa iskoristili naš koaliconi kapacitet, a htjeli bi da ga uruše za nas nemaju mjesta u našem koalicionom sporazumu. U ime te iskrene saradnje, SNSD će preispitati zloupotrebu svih aktera ovog izbornog procesa, bilo da je iz SNSD-a ili DNS-a", poručio je lider SNSD-a, prenosi RTRS.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika DNS-a Marka Pavića da su nezadovoljni smjenama svog kadra i da je DNS vrlo savjesno uradio svoj koalicioni dio posla, Dodik je rekao da od svojih partnera iz DNS-a očekuju da se aktivnije uključe u analizu izbornih rezultata i da se sami odreknu ljudi koji su se drznuli da dvadestogodišnju saradnju ove dvije stranke stave u funkciju ličnih interesa.

"Mi imamo pravo da to tražimo jer u koalicionom kapacitetu učestvujemo sa 65 posto. SNSD neće stajati iza onih koji su svojim lošim radom i zalaganjem, slabim radnim rezultatima ili pak destruktivnim predizbornim aktivnostima doprinijeli da naš izborni rezultat bude lošiji od očekivanog, bez obzira da li je riječ o našem ili kadru DNS-a", istakao je predsjednik SNSD-a.

Dodik je naglasio da će SNSD nastaviti da radi na utvrđivanju odgovornosti svih pojedinaca koji su opstruisali izborni proces na štetu koalicije i u vezi s tim pitanjem nisu spremni da pregovaraju.

"Smjene odgovornih bit će nastavljene", poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: