BiH
0

Dodik naredio udaljavanje s dužnosti pomoćnika ministra zbog primanja "reketa"

FENA
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas da je naredio da se pomoćnik ministra za drumski saobraćaj i puteve u Ministarstvu saobraćaja RS-a Miroslav Čičić udalji s dužnosti nakon što je obaviješten da je on od jednog prijevoznika tražio i uzimao "reket".

Dodik je pojasnio da mu je taj prijevoznik danas, sačekavši ga ispred zgrade Vlade, kazao da pet godina plaća "reket" kako bi dobio dozvolu za međunarodni transport, te na insisitiranje kazao da "reket" plaća Čičiću, koji je odmah udaljen s dužnosti.

Dodik je pozvao građane da prijave sve one koji traže i uzimaju "reket", a rade u Vladi ili upravi.

Najavio je i da će se narednih dana tražiti provjera rada i u Poreznoj upravi RS-a, izrazivši nezadovoljstvo činjenicom da tamo rade osobe koje štite one koji vrše utaju poreza i razne druge nepravilnosti.

Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci potvrdio i da ga je Predrag Kovačević, predsjednik Demokratske stranke Srpske, upoznao da posjeduje dokument u kojem Tužilaštvo BiH od institucija vlasti u RS-u traži da se pokrene istraga protiv šest osoba za koje se sumnja da su počinili organizovani kriminal u RS-u, a kako Kovačević, tvrdi "radi se o osobama koje su koalicioni partner SNSD-a u Vladi RS-a" i svi pripadnici jedne političke partije.

Entitetski premijer je kazao da je tih šest imena vezano za pozicije u preduzeće "Srpske šume", a Tužilaštvo traži informacije gdje su oni sada i šta rade.