U produkciji RTRS-a
1.1k

Dodik najavio mogućnost snimanja filma o Radovanu Karadžiću, kojeg bi finansirala Vlada RS-a

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je objavljena informacija o početku snimanja serije od šest epizoda o prvom predsjedniku nezavisne BiH Aliji Izetbegoviću, koje realizira turska nacionalna televizija TRT, reagirao je i predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik, izražavajući negodovanje tim projektom.

Dodik je kazao da je Alija Izetbegović napisao Islamsku deklaraciju, kao i da je bio poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svjetskom ratu. Dodika je uznemirilo i to što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovao setu snimanje jedne od epizoda, nakon izjave da će on nastaviti politiku svog oca.

Milorad Dodik je dodao da Radio-televizija Republike Srpske treba da snimi film o Radovanu Karadžiću i njegovom djelu. Kazao je da Vlada RS-a treba da obezbijedi sva neophodna sredstva da bi taj film u najskorije vrijeme bio snimljen.

"Ako može Alija Izetbegović da ima taj film uz asistenciju sina Bakira onda ne vidim razlog zašto ne bi bio snimljen film o Radovanu Karadžiću i njegovoj ulozi", zaključio je Dodik.