{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Na predstojećim izborima SNSD ide na pobjedu

S
SRNA
30.3.2012. u 23:01
0
25
Dodik: Na predstojećim izborima SNSD ide na pobjedu
0
Dodik: Na predstojećim izborima SNSD ide na pobjedu
Milorad Dodik
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova partija održala Republiku Srpsku stabilnom, zbog čega zaslužuje pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.
On je naglasio da SNSD nema ništa protiv da se u oktobru održe i opšti i lokalni izbori ukoliko postoji saglasnost ostalih stranaka. "Već duže vrijeme postoji opšta saglasnost da je svaka druga godina izborna i da bi zbog troškova bilo racionalno spojiti opšte i lokalne izbore", rekao je Dodik.

Lider SNSD-a je dodao da će SNSD na izborima dati svoje najbolje ljude u svim lokalnim zajednicama, dok će na izborima u Srebrenici za mjesto načelnika izaći sa zajedničkim kandidatom svih stranaka iz Republike Srpske.

Dodik je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da treba održati strateško partnerstvo sa SDS-om i ostalim partijama iz Republike Srpske na nivou BiH i da SNSD neće izaći iz tog partnerstva.

"Mi ne vjerujemo u BiH. SDS ima potrebu da prikaže drugo međunarodno lice i zbog toga je i njihova izjava da se više ne treba svađati sa Sarajevom", rekao je predsjednik SNSD-a.

Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske, ocijenio je da u BiH i dalje dominira ideja o rehabilitaciji priče o ukidanju RS, koja će biti pokrenuta čim se pruži prilika, zbog čega je naivna priča o prestanku sukoba sa Sarajevom.

Govoreći o protestu otpuštenih pripadnika Oružanih snaga BiH, Dodik je rekao da Republika Srpska neće pristati da plaća penzije onih koji su na takve uslove pristali na početku svog angažmana. On je naglasio da dosadašnje obaveze treba da se isplate, ali da je takav zakon potrebno ukinuti.

"Onaj ko je htio da donese takav zakon na nivou BiH htio je da se uruši penzioni sistem Republike Srpske", naglasio je predsjednik Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska spremna za evropski put, ali ne na evropski put BiH koji bi urušio institucije RS.

Prema njegovim riječima, nova realnost je približavanje granice sa EU ulaskom Hrvatske, ali i promjena strateške uloge ove zemlje prema BiH nakon što postane članica EU.

"Hrvatska je do sada vidljivo bježala od pitanja položaja Hrvata u BiH, a sada će se otvorenije baviti tim pitanjem", ocijenio je Dodik, dodajući da će se politika Republike Srpske u tom pogledu svoditi na širenje odnosa dobre saradnje sa svima.

Komentarišući predstojeće izbore u Srbiji, Dodik je rekao da će RS poštivati legitimno izabranu vlast te da želi stabilnu Srbiju. "Da bi Srbija bila stabilna mora imati jake institucije i jedinstvenu i kompaktnu vlast", poručio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: