Po uzoru na Čovića
41

Dodik na Forum dijaspore u Banjoj Luci pozvao samo bh. ambasadore iz reda Srba

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je na Drugi forum dijaspore u Banjoj Luci pozvao samo ambasadore iz reda srpskog naroda.

Sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić uputio je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika poziv ambasadorima BiH u Mađarskoj, Rumuniji, Izraelu, Sloveniji, Grčkoj, Švicarskoj i Bugarskoj, potom generalnom konzulu u Njemačkoj i šefu misije BiH pri OSCE-u i Kancelariji UN-a te drugim međunarodnim organizacijama u Beču poziv da prisustvuju Drugom formu dijaspore u Banjoj Luci.

Ovaj događaj bit će održan 30. i 31. maja 2019. godine, a Đerić je zatražio od Ministarstva vanjskih poslova BiH da se Dodikov poziv uputi diplomatskim putem.

Ovakav odnos prema bh. diplomatama uveliko podsjeća na politiku kakvu je vodio bivši član Predsjedništva BiH Dragan Čović, a koji je jednom prilikom u svojstvu člana Predsjedništva BiH na večeru u Mostaru pozvao samo diplomate iz reda hrvatskog naroda, odnosno one ambasadore i konzule koje je sam imenovao.