Stipe Mesić
0

"Dodik mora biti skinut s dnevnog reda Evrope"

Sarajevo-x.com
Predsjednik Hrvatske, Stipe Mesić je izjavio da je Republika Srpska, "djelo Milorada Dodika, zasnovana na etničkim čišćenjima i genocidu, a da predsjednik Vlade Republike Srpske provodi istu politiku kao nekadašnji srpski predsjednik Slobodan Milošević".

Ocjenjujući premijera RS Milorada Dodika kao "novog Miloševića" Mesić je upozorio Evropu kako vreba novi rat na Balkanu te da bi lako moglo "doći do toga da od BiH ostane samo državica muslimana oko Sarajeva koja bi postala europska Palestina".

Kako navodi Mesić, međunarodna zajednica ne smije više dopuštati da Dodik stalno dovodi u pitanje postojanje Bosne i Hercegovine, te da Dodikove prijetnje referendumom o odcjepljenju moraju prestati, prenosi Index.hr.

"Kada Dodik kaže da ne priznaje BiH, on mora biti skinut s dnevnog reda. ali zato Miroslav Lajčak mora dobiti podršku iz Bruxellesa, Washingtona i NATO-a", poručio je Mesić.

Isto tako, dodao je da bi u slučaju odcjepljenja Republike Srpske najvjerojatnije došlo "do odcjepljenja hrvatskih krajeva u BiH te njihova pripojenja Hrvatskoj, a što je veoma opasno".